Diabetes

Diabetes og MBT

Uavhengig om du står eller går med MBT aktiveres hjertet og blodsirkulasjonen økes helt ut i føttene. Dette reduserer risiko for hevelser grunnet væske ila dagen. Den mediale framfoten avlastes også, som kjennetegnes som diabetesfotens mest utsatte område. En studie viser at belastningen på fotsålen reduserers med opptil 16% når man anvender MBT. 

 

Se vårt sortiment og finn en sko som passer deg!

 

 

MBT – verdens minste helsestudio

Praktisk talt så finnes det et innebygd balansebrett under MBT skoen. Et balansebrett så lite at hjernen selv kompenserer for ubalansen, men tilstrekkelig nok til å aktivere kroppens kjernemuskulatur for bedre støtte og kroppsholdning. Selv når du står aktiveres muskulaturen for å kompensere for instabiliteten. Kroppens nerveimpulser til muskler, ledd, sener og ligamenter øker og du vil ubevisst styrke oppfatning mellom gjerne og kropp, såkalt proprioception! Dette er viktig for å ivareta god balanse i alderdommen som igjen er et vikitg premiss for livskvaliteten. 
 

Forbedret holdning og stabilitet med MBT
En studie viser bl.a at 4 timers daglig bruk av MBT forbedrer kroppens holdning og stabilitet like effektivt som et 4 ukers sensomotorisk treningsprogram. *1

Kombinasjonen av balansepunktet og den unike sensoren i hælen har store fordeler:

  • Forbedret holdning, balanse og kroppsfølelse
  • Styrket fot med redusert risiko for feilstillinger

 

Optimal støtdemping fordeler trykket under foten, hvilket minimerer risiko for hælsporer, liktorn, trykksår, hudfortykkelse samtidig som det avlaster hælen. 
 

Redusert belastning av fotsålen
En annen studie viser at belastningen på fotsålen reduseres med opptil 16% ved anvendelse av MBT. Hovedsaklig gjelder dette den mediale framfoten, der vi ser de største problemene for de med diabetes. * 2

Regelmessig og daglig mosjon bidrar til et mer stabilt blodsukker og er derfor særskilt vikitg for en diabetiker. Spesielt de store mukslene i bena hjelper til med å forbrenne blodsukkeret på en stabil måte. Utover å trene de store muskelene i rygg, mage, lår og ben, aktivterer MBT til og med den dyptliggende kjernemuskulatøren og styrker det sensomotoriske systemet. Balansesentrumet i lillehjernen opplever økt aktivittet ved bruk, og balansen din forbedres ved at kommunikasjonen mellom trykkpunktene i foten og lillehjernen øker. 

 

MBT – Det finnes kun èn original
Det er over 20 år siden MBT skapte en helt nye kategori sko, basert på observasjoner av det stolte masaifolkets fremtoning og holdning, der de beveget seg barføtt. Funksjonelle sko, vel utformet og av høy kvalitet med positive egenskaper. MBT er idag et varemerke innen kategorien "funksjonelle sko", som har godt dokumentert effekt gjennom mer enn 40 uavhengige studier.

 

Kilder:
*1. (Korsten K., Mornieux G, Walter N, Gollhofer S: Gibt es Alternativen zum sensomotorischen Training? Schweizerische Zeitscrift fur Sportsmedizin und Sportsraumatologie 56 (4) 2008 s. 150-155
*2 Marcel Mätzler, Thomas Bochdansky, Rami Abboud: Pressure Distribution of Diabetic Patients after Sensory-Motor Training with Unstable Shoe Construction. ISPRM World Congress. Seoul Juni 2007.

 

Vi kan aldri garantere at MBT skal kunne hjelpe deg mot dine smerter, men vi tilstreber å være et aktuelt hjelpemiddel i prosessen som skal gi deg økt livskvalitet!
DIABETES