MBT Funksjon

MBT - Originalen

MBT er en unik type sko som har en positiv innvirkning på hele kroppen. Den patenterte sålekonstruksjonen bidrar til forbedret kroppsholdning, redusert belastning på ledd og økt muskelaktivitet.

MBT sko kom på markedet i 1996. Da mannen bak produktet, den sveitsiske ingeniøren Karl Muller, kom hjem fra et langt opphold i Korea med flere smerter i føtter, knær og rygg, ble han utfordret til å finne en løsning. Det han la merke til, var at hans smerter forsvant da han gikk barfot på rismarkene. Da han prøvde å forstå denne sammenhengen, ledet det han til Masai-folkene i Øst-Afrika. Masai folkets stolte, høyreiste kroppsholdning, gjør at de kan gå barfot over store distanser med tunge byrder, og han tenkte at det var her svaret skulle ligge. 

Karl Müllers ide var basert på det som karakteriserer Masaienes hverdag; Går barbent på mykt, naturlig underlag, må kroppen bestandig være i balanse ved gangavvikling. Etter hjemkomsten til Sveits, startet Karl Muller den tekniske utviklingen av en sko med en såle som skulle forvandle våre monotone og harde underlag, til noe naturlig mykt og variert. Gjennom flere års forskning og utvikling ble "Masai Barefoot Technology" introdusert på markedet.

 

 

 

Hvordan fungerer så MBT?

Sålekonstruksjonen inneholder totalt fire patenter som skaper den unike funksjonen til MBT. "Dempe-puten", eller Masai Sensor, er kjernen i sålekonstruksjonen som gir deg den komfortable, karakteristiske følelsen av en myk og variert overflate. Masai Sensoren, sammen med balansepunkt og "multifunksjonsinnlegget" (som er en integrert avstivet, mellomsåle) gir en naturlig og behagelig gange som stimulerer fotens naturlige bevegelse og fordeler belastningen over hele fotbladet.

Sålens konstruksjon skaper en naturlig, instabil overflate som utfordrer deg på balansen når du står og går, samtidig som den stimulerer kjernemuskulaturen. Kroppen søker automatisk likevekt i hvert trinn, som sammen med den myke gangavviklingen bidrar til en jevn belastning på hele kroppen.

 


Oppnå en rekke fordeler for hele kroppen mens du går med MBT:

 

  • Forbedret kroppsholdning
  • Redusert belastning i knær, rygg og hofte.
  • Kan lindre hælsporer og nedsunket forfot, plantar facitt, mortens nevrom, hallux valgus, diabetes problematikk i forfot. 
  • Økt muskelaktivitet i lår, legg, setemuskler og rygg.
  • Bedre stabilitet i ankelleddet.
  • Bedret balanse.
  •  

Såle


MBT er tilgjengelig med tre forskjellige nivåer på sålen. Alle tre inkluderer de fire patentene, som nevnt overfor, og har samme funksjon og effekt på kroppen. Opplevelsen av de 3 forskjellige typene er dog forskjellig. Din kroppsbygning, bruksområde, erfaring med MBT - bestemmer hvilken modeller som passer deg.

 

Hvilke modeller finnes det?


MBT sko er et effektivt og funksjonelt produkt. Det finnes modeller med forskjellige design for arbeid, sport og fritid, men konseptet er det samme; forbedret helse gjennom instabilitet og unik demping. 

 

Ta en titt i webshopen her!