Hallux Rigidus

Hallux rigidus - stiv stortå
Hallux rigidus betyr stiv stortå og er slitasje i stortåens hovedledd. Lidelsen forekommer ofte i sammenheng med artrose. Lidelsen kommer smygende og stortåen blir etterhvert stiv og bevegelseshemmet, i tillegg til at man opplever hevelse og smerter ved gange. 

MBTs unike såle kan reduserer smerten:

  • Stiv såle som reduserer bøyning i tåleddene ved fraspark
  • Rullende såle som gir jevnere trykkfordeling på foten

 

Se vårt sortiment og finn en sko som passer deg!

 


Hallux rigidus - hvordan kan MBT hjelpe?

Den stive, rullende sålen fremprovoserer en annen gangavvikling, der belastning på tåball-leddene er redusert til et minimum. Dette kan bidra til med tillegning og redusert smerte. Smerte i tærne er en normal plage ved Hallux rigidus. Kroppen kompenserer med å legge mest trykk på hælen for avlastning av forfot. Med MBTs rullende gangavvikling så vil trykket bli jevnere fordelt på hele fotbladet og reduserer sådan risiko for overbelastning på hæl, som igjen kan føre til plager som hælsporer etc. 

Finnes en tendens til overpronasjon når man står uten sko, kan MBT være med å styrke muskulaturen i ankelleddet, som igjen vil være fordelaktig for belastningen på tåledd. 

 

Det finnes MBT modeller uten innvendig søm, med forskjellige bredder på tå-boksen for at du skal kunne finne en sko som passer deg. Ta kontakt dersom du ønsker innspill på alternative sko som vil passe din fot best, og til ditt bruk. post@backbone.as

 

Vi kan aldri garantere at MBT skal kunne hjelpe deg mot dine smerter, men vi tilstreber å være et aktuelt hjelpemiddel i prosessen som skal gi deg økt livskvalitet!