Hallux Valgus

Hallux valgus - nedsunken stortå

Har du problemer med Hallux valgus, nedsunken stortå som trykker på de øvrige tærne, gir gnagsår og bevegelsessmerte i frasparket? MBTs unike sålekonstruksjon har følgende fordeler:

  • Avrundet såle som gir myk og rullende stegssavvikling
  • Avstivet mellomsåle som gir jevnere avlastning på hele foten og mindre trykk på stortåen ved stegssavvikling

 

Se vårt sortiment og finn en sko som passer deg!

 


 

 

Hva er Hallux Valgus?


Hallux valgus er en tilstand der stortåleddet er nedsunket, som sees ved at stortåen vinkles inn mot nabo-tåen. Man ser ofte det karakteristiske utseendet med en vinklet stortå som peker innover, og tilsynelatende har en kul på utsiden. Stortåen kan gi gnagsår og trykk på de andre tærne, som igjen kan føre til ytterligere feilstillinger. Innflammasjoner i tåball-leddet er heller ikke uvanlig. Dette kan gi plager som trykksmerte og hemmer bevegelsen. Dette gjør som regel at man trenger bredere fottøy enn vanlig. Hallux valgus er den vanligste fotlidelsen hos voksne idag. Årsaken er ukjent, men det er trolig en kombinasjon av fler faktorer, der skovalg troliug spiller inn. Kvinner sliter ofte med Hallux valgus enn menn, så smale trange sko får ofte skylden - uten at man har sikre bevis for dette. Tilstanden forekommer så godt som aldri hos befolkninger som ikke bruker sko. 

 

 

Hallux Valgus og bruk av MBT 

Det finnes for øyeblikket ingen ferdigssstillte studier på MBT bruk som behandlingsverktøy ved Hallux valgus. På den annen side har vi mange førstehpndserfaringer med pasienter og personer som er plaget av nettopp denne lidelsen. Såleformen gjør gangavviklingen mykere, med et rullende steg som gjør at tåball-leddet ikke påvirkes i den grad som det gjør i vanlig fottøy. Dette er en fordel fordi det er nettopp i gangavavikklingen det oppstår smerte og ubehag. 

 

Vi kan aldri garantere at MBT skal kunne hjelpe deg mot dine smerter, men vi tilstreber å være et aktuelt hjelpemiddel i prosessen som skal gi deg økt livskvalitet!