Hammertå

Vad er hammertå?

Hammertå er en tilstand der en eller fler tær inntil stortåen er krokete. Dette kan forekomme dersom framfoten har blitt flatere enn normalt, der mellomtærne får en fremskutt posisjon i skoen. Kan oppstå i sammenheng med Hallux valgus. Dette leder ofte til irritasjon på oversiden av tærne ettersom de skraper mot innsiden av tåboksen. Oppstår gjerne om man bruker dårlig tilpassede sko. 

 

 

Hammertå og MBT

Ved Hammertå er tærne fremskutt. I vanlige sko kan dette føre til smerter og ubehag. MBT skoens stive, avrundede såle bidrar til en rullende gangavvikling der tærne ikke bøyes i samme grad som i ordinære sko. MBT kan være med på å lindre ubehaget som oppstår i frasparket. 

 

Den stive, rullende sålen fremprovoserer en annen gangavvikling, der belastning på tåball-leddene er redusert til et minimum. Dette kan bidra til med tillegning og redusert smerte. Kroppen kompenserer med å legge mest trykk på hælen for avlastning av forfot. Med MBTs rullende gangavvikling så vil trykket bli jevnere fordelt på hele fotbladet og reduserer sådan risiko for overbelastning på hæl, som igjen kan føre til plager som hælsporer etc. Finnes det en tendens til overpronasjon når man står uten sko, kan MBT være med å styrke muskulaturen i ankelleddet, som igjen vil være fordelaktig for belastningen på bl.a tåledd. 

 

Det finnes MBT modeller uten innvendig søm, med forskjellige bredder på tå-boksen for at du skal kunne finne en sko som passer deg. Ta kontakt dersom du ønsker innspill på alternative sko som vil passe din fot best, og til ditt bruk. post@backbone.as

 

Vi kan aldri garantere at MBT skal kunne hjelpe deg mot dine smerter, men vi tilstreber å være et aktuelt hjelpemiddel i prosessen som skal gi deg økt livskvalitet!